2D 3D ANİMASYON

2D 3D Animasyon

Teknolojinin gelişmesi ile beraber animasyonlarda kendi içinde çeşitleniyor. 2 boyutlu animasyonlar, 3 boyutlu animasyonlar, stop-motion animasyonlar, CGI animasyonlar ve motion capture animasyonlar bunlardan bazıları. Bu animasyonların her biri farklı alanlarda kullanılıyor. Kullanım tekniğine göre değişen animasyon teknikleri bir çok kesimden izleyici kendisine çekmeyi başarıyor. Yaklaşık olarak 1990’lü yılların başından beri kara kalem ile çok sayıda kağıda çizilerek gerçekleştirilen iki boyutlu animasyonlar yıllar için teknolojinin gelişmesiyle beraber çok farklı çeşitlere ayrıldı. Özellikle bilgisayar konusunda yaşanan gelişme animasyonları bir başka seviyeye taşıyor. Günümüzde farklı açılarda kullanılan çok sayıdaki kamera son derece gerçekçi animasyonların ortaya çıkmasını sağlıyor. Animasyonlar neredeyse çıktıkları günden bu yana izleyicilerin ilgisini çekiyor.

Animasyon Çeşitleri

İki boyutlu animasyonlar yaklaşık 70 yıldır hayatımızda yer alıyor. Dünyanın bir çok ülkesinde animasyon filmler yapılıyor. Tüm dünyada en çok tanınan animasyon karakterlerden birisi olan Mickey Mouse 1928 yılında yayınlanan Mickey Mouse in Steamboat Willie isimli çizgi film ile hayatımızda yer alıyor. Tüm dünyaya yayılmış olan animasyon kültürü Uzak Doğu’dan Batı Avrupa’ya kadar her yerde yakından takip ediliyor. Bunun yanında teknolojinin gelişmesi ile beraber ortaya üç boyutlu animasyonlar çıkıyor. Bilgisayar kullanılarak oluşturulan bu animasyonlar özel tasarlanmış programlar ile oluşturuluyor. Bunun teknikte ise sahnelere diğer türlere oranla çok daha kolay müdahale edilebiliyor ve değiştirilebiliyor. El çizimi olan iki boyutlu animasyonların benzer bir şekli bilgisayar ortamında oluşturuluyor ancak iş yükü diğer tekniğe göre çok daha az oluyor. CGI ve motion capture teknikleri ise günümüzde en yeni teknolojiler olarak kabul ediliyor. Bu teknikler bilgisayar oyunlarından yüksek bütçeli filmlere ve hatta reklamlara kadar her yerde kullanılıyor. CGI görüntüler tamamen bilgisayarda oluşturulurken motion capture tekniği insanların çizgi dünyasına aktarılmasını sağlıyor. Günümüzde artık sıkça kullanılan bu teknik Yüzüklerin Efendisi serisinde Gollum karakteri oluşturulurken kullanıldı ve o günden bu yana kullanımı hızla artıyor ve bu sayede hiç var olmamış canlılar sanki gerçekmişçesine hayatımıza giriyor.

Nasıl Ortaya Çıkıyor?

En basit bir tasarımdan kompleks bir animasyon filme kadar her ne yapılırsa yapılsın animasyon teknik bilgi ve yüksek iş gücü istiyor. ProjeVideo deneyimli ekibiyle hazırladığı animasyonlarla büyük bir kitleye ulaşmayı başarıyor. Bu tarz animasyonları ortaya çıkarmak için sadece bilgisayar bilgisi gerekmiyor. ProjeVideo tecrübeli ekibiyle sahne tasarımından ışıkların yerleştirilmesine kadar her süreci profesyonelce yönetiyor.

Menü