MOTİON GRAPHİC

Motion Graphic

Motion Graphic kafa karıştırıcı bir tabir gibi gözükse de temel olarak hareketli görsel tasarım anlamına geliyor. Bilgisayarlar ve çeşitli programlar aracılığı ile oluşturulan görüntüler hareketlendirilerek motion graphic görüntü elde ediliyor. Günümüzde motion graphic için en çok Adobe’un After Effects programı tercih ediliyor. Ancak bunun yanında Nuke, Flame, Fusion, Shake, Combustion ve Toxik gibi programlarda yer alıyor. Bu görüntüler oluşturulurken render işlemi gerektiği için motion graphic için kullanılacak olan bilgisayarların donanım olarak da son derece güçlü olması gerekiyor. Özellikle yüksek RAM ve CPU isteyen render işlemi görüntünün uzunluğuna ve boyutuna göre oldukça uzun süreler sürebiliyor. Bu yüzden motion graphic için bilginin yanı sıra donanım da gerekiyor.

Nasıl Bir Süreç İşliyor?

Motion graphic videoların oluşturulması için ilk olarak hareketlendirilmek istenen görsellerin tasarım çalışması yapılıyor. Bu çalışma sonucunda gerçekleştirilen grafik tasarım çalışmaları ile beraber motion graphic video görsel olarak dolduruluyor. ProjeVideo burada uzman seviyesinde ekibi ile alıcı firmanın isteklerini göz önünde bulundurarak görsel olarak doldurulan videoya gereken tasarım çalışmalarını yapıyor. Bu işlemden sonra devreye gerek videographer ve tasarımcı hareketlendirilmesi gereken görseller üzerinde çalışmaya başlıyor. Bu esnada üzerinde çalışılan videonun yanı sıra ses ve müzik çalışmaları, kurgu ve montaj çalışmaları, metin ve ses bütünlüğü sağlanıyor. Motion graphics konusunda uzman kadrosu sayesinde ProjeVideo bu adımları herhangi bir problem yaşamadan atlatıyor. Bu süreç videonun ortaya çıkışının en zorlu kısmı olarak değerlendirilse de burada elde edilen mükemmellik sonuca baştan sona etki ediyor.

Ne Gibi Değişiklikler Yapılabilir?

Motion graphics günümüzde son teknoloji cihazlarla ve yöntemlerle gerçekleştirildiği için sürecin her anına dışarıdan müdahale edilebiliyor. Bu sayede istenmeyen bir durum ya da problem videonun ya da görsellerin kalanına herhangi bir zarar verilmeden ortadan kaldırılabiliyor. Görsellerin hazırlandığı süreç boyunca her türlü değişiklik yapılabilmesi büyük bir avantaj ancak bu değişiklikler projenin tamamlanma sürecini olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yine de eski yöntemlere göre motion graphics videolarında akış ve video sürecine çok daha hızlı ve kolay bir şekilde müdahale edilebiliyor. ProjeVideo ekibi üzerinde anlaştıkları değişiklikleri anında gerçekleştirerek işleme sürecinin çok fazla etkilenmemesini sağlıyor. Böylelikle projenin son tarihinde herhangi bir sarkma ya da değişiklik yaşanmıyor. Motion graphics videoları her geçen gün daha fazla firma tarafından tercih edilirken hızla popülerleşmesinden dolayı insanların ve izleyicilerin dikkatini kolayca çekebiliyor.

Menü